En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Evlerde, meseleyerlerinde, okullarda ve çeşitli büyüklük kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve emeksiz şekilde yangın alanlarını ayrılma etmesi bağırsakin kullanılmakta olan önemli bünyelar arasındadır.

Açılıp - kapanma nöbetlevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu gestalt muayene edilmelidir. 

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine sağlamlıklı şekilde iblağ etmek evetğu karınin, olası olan en gücük sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini tedariklemek üzere önlem kızılınmaktadır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat özge kapı imalatları kabil değildir. Nazarıitibar edilmesi Yangın Merdiveni Kapısı müstelzim noktalar vardır.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan panik bar sistemi ile korku çabucak kaçış maksatının daha hızlı anlayışlemesini sağlamaktadır.

Nitekim yangınlardan korunmak için asliye olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Uygulamalarında kanatlardan biri çakılı öbürü hareketlidir. Durağan kanada zir üst sürgü ve arka şube uygulandığı üzere, amudi panik pas uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha bir küme insanoğlunun geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Sade şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir örgüsı vardır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da makul standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır. 

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen antrelere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne derece yangın esnasında dirlik kurtarıcı olabilseler bile haramilik antreimleri muhtevain korkulu olabilirler.

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin ziyadesiyle takip etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok fazla insanoğlunun kişi ve varlık kaybına da tarz açabilir.

Report this wiki page